Elaboració

A Caves Gibert, seguint el mètode clàssic champenoise, elaborem el nostre cava de manera totalment artesanal. A partir del més selecte de les varietats macabeu, xarel·lo i parellada, es realitza el coupage, buscant un equilibri perfecte entre els vins d'aquestes tres varietats.
Un cop obtinguda la barreja desitjada, s'efectua el tiratge, que consisteix en afegir al vi base una mescla de sucre i llevats seleccionats, els quals portaran a terme la segona fermentació dins

Vista d'Artés
 Les caves Gibert l'ampolla. Fruit d'aquesta segona fermentació obtindrem el gas carbònic necessari per aconseguir les bombolles típiques del cava.
En la plena foscor dels nostres cellers, el cava s'envelleix a una temperatura variable de 13 a 15ºC, durant un període d'entre 20 i 48 mesos, adquirint així les propietats organolèptiques característiques dels grans reserves que només el temps pot otorgar.
Finalitzada la criança i per tal d'eliminar les restes dels llevats, es col·loquen les ampolles als pupitres, on es realitzarà el remogut. Amb aquesta operació aconseguim acumular les restes de llevats i sediments en el coll de l'ampolla, que s'eliminaran amb el degollat. Ampolles en pupitres
Procés del degollat Amb el cava totalment aclarit, procedim a afegir-hi el licor d'expedició, que en funció de la seva quantitat, determinarà el tipus de cava que s'obtindrà.
Finalment, només ens resta vestir l'ampolla, mimada durant tant de temps, perquè el  cava estigui a punt per ser degustat.